nie ma wzmacniacza. samo radio. i co teraz?
oświetlenie drzwi
Zwiń
X
-
oświetlenie drzwi
Witam klubowiczów,
Jako, że od niedawna użytkuję octavię w wersji ambietne z 2002r. zastanawia mnie kwestia żarówek w drzwiach. Czy po jakimś czasie wyłączą się automatycznie jak zostawię otwarte drzwi na noc? Taki patent jest np. w Chrysler'rze 300M, po 20 min od zostawienia otwartych drzwi, całe niewyłączalne oświetlenie wnętrza auta gaśnie.....
Pozdrawiam
piter85
-
-
piter85, gaśnie. Nie pamiętam po jakim czasie (15-30min) ale kiedyś jak coś dłubałem przy otwartych drzwiach to wyłaczyło się oświetlenie lampki górnej i drzwi. Wpierw myślałem że poszedł bezpiecznik bo górnej lampki nie da się wtedy właczyć nawet ręcznie (nawet lampek do czytania). Trzeba zamknąć drzwi i ponownie otworzyć.
Komentarz
-
-
Biszczu, oryginalnie żarówka ( z szeregową diodą zainstalowaną już w oprawce żarówki ) jest podłączona do sterownika w drzwiach pomiędzy pin 18 ( + ) i pin 19 ( masa ) w 32 pinowej wtyczce sterownika. Pytanie tylko czy sterownik w MINT-ie obsłuży tą funkcję ( można by spróbować zakodować, jak przyjmie i wywali błąd żarówki to pewnie będzie działało ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz